Kalıbın kenarlarını ve tabanını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve limon suyunu ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudra şekerini bir kaseye alıp üzerine limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Soğuyan kekin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Keki dikdörtgen dilimlere kesin. Dilimlerin üzerine süsleme glazürleri ile harfler ve rakamlar çizip pasta süsü serpin. Glazürler donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta