Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta, süt, margarin ve un karışımını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Pişirme süresinin sonunda keki fırından alın. 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt, portakal suyu ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi ve çikolata parçalarını ilave edin, kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız krem şantinin yarısını yayın. İkinci katı kapatın, kalan krem şantiyi yayın ve son kat keki kapatın.
Süt, margarin ve pasta kremasınını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan iki kaseye üçer yemek kaşığı ayırın. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremadan ilkine kırmızı jel renklendiriciden ilave edin ve kaşık ile karıştırın. İkinci kremaya mavi jel renklendiriciden ilave edin ve karıştırın. Pastanın alt kısmına 4-5 cm yüksekliğinde, kırmızı ile renklendirdiğiniz kremadan sürün. Üst kısmına mavi renkte hazırladığınız kremadan sürün. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kremayı tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta