Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın içini yanlardan taşacak şekilde streç film ile kaplayın. Bademleri bıçak ile iri parçalara kesin.
Soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şantiyi ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Badem, ahududu, yaban mersini ve böğürtlenleri ilave edin. Antep fıstığı ve çikolata parçalarının yarısını da ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız kalıba alın ve yayın. Ayırdığınız Antep fıstığı ve çikolata parçalarını üzerine serpin. Kenarlardan taşan streç film ile üzerini kapatıp dondurucuya koyun ve 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda parfeyi dondurucudan çıkarın. Streç film ile birlikte kalıptan çıkarın ve kesme tahtası üzerine koyun. 5 dakika bekletip bıçak ile dilimleyin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar