Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, tereyağı ve sütü ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın. Fırını kapatmayın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayıp kurulayın. Tabanına pişirme kağıdı serin, kenarını yağlayın, kalan hamuru alın ve aynı şekilde pişirip soğutun.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Kremayı tencereye alın. Kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolata parçalarını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Krem şantileri soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın.
Soğuyan keklerden birini servis tabağına alın. 1 su bardağı sütün tamamını çekinceye kadar ıslatın. Diğer keki bir tepsiye alın ve aynı şekilde ıslatın. Servis tabağındaki kekin üzerine krem şantiyi yayın. Üzerine dondurulmuş meyvelerin yarısını koyun. Diğer ıslattığınız keki dikkatlice üzerine alın. Hazırladığınız çikolatalı sosu kekin üzerine yayın ve kalan dondurulmuş meyveler ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta