Böğürtlen, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Arada karıştırıp böğürtlenleri kaşık ile ezin ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğutun.
Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın.
Crème Olé'yi 2,5 su bardağı süt ile 3 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı süt ile 3-4 dakika çırpın. İkisini birleştirip 1 dakika daha çırpın. Böğürtlenli sosu üzerine dökün. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp hareler şeklinde dağılmasını sağlayın. Kalıba alıp üzerini düzeltin, streç film ile kapatın ve dondurucuya koyun. Donuncaya kadar yaklaşık 4-5 saat bekletin. Kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar