Yaban mersinlerini 4 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı su ile mutfak robotunda püre haine getirin.
Fındıkları küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın.
3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Hazırladığınız keşkülü ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve kavrulmuş fındıkları ekleyip kaşık ile karıştırın. Karışımın yarısını hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine yaban mersinli karışımın yarısını yayın. Üzerine kalan keşküllü karışımı yayın. En üste kalan yaban mersinli karışımı yayın. Şekil vermek için kalıptaki karışımı çatal ile alttan üste doğru spiraller çizerek karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.
Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin. Küçük bir tencereye alın. Üzerine frenk üzümü ve toz şekeri ekleyip orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine sosu döküp frenk üzümü ile süsleyin. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar