Kupları kenarlı bir tepsi veya muffin kalıbına eğik olarak oturtun.
Sütü tencereye alın. Üzerine orman meyveli pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Isınmaya başlayan jelatini azar azar ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak 5 dakika soğutun. Süre sonunda kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Ahududuları tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve mısır nişastasını ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alın. Üzerine vanilyalı pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Kupları buzdolabından çıkarın ve eğik tuttuğunuz kalıptan alın. İçlerine ahududulu karışımı paylaştırın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda vanilyalı pudingi paylaştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Frenk üzümü, yaban mersini ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar