Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unlu karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından çıkarıp soğutun ve kalıptan çıkarın.
Keki enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın.
1 yemek kaşığı toz şekeri 1 su bardağı süte ekleyip karıştırın ve yarısı ile servis tabağındaki keki ıslatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın, ahududuları sıralayıp bademleri serpin ve ikinci keki kapatın. Üzerini kalan şekerli süt ile ıslatıp pasta kreması ile kaplayın
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 2 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Ahududuları sıralayın, çikolata parçaları ile bademleri serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta