Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin ve 2 dakika çırpın. Tuz, şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip 3 dakika daha çırpın. Karışımı kaşık ile alıp fırın tepsisine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile kenarlarını düzelterek top şekline getirin. Ucu küt şeklinde olan bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru hafifçe sıyırarak topun yüzeyinde izler yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 60 - 65 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
4-5 adet böğürtleni çatal ile ezerek püre haline getirin ve bir sos tenceresine alın. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Yarım çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı mısır nişastasını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın ve tenceredeki böğürtlenin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocak üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2- 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Soğuk krema ve pudra şekerini bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın.
Pavlova tabanını pişirme kağıdından dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine 10 cm çapında açıklık olacak şekilde bıçağın ucu ile hafifçe vurarak kırın. İçine krema, orman meyveleri ve bademleri doldurun. Üzerine hazırladığınız böğürtlenli sosu dökün ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar