Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve esmer şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve eritilmiş tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 30 saniye daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocak üzerinde el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına gelmeden önce jelatini ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
3 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve limon suyunu ekleyip şeker eriyinceye kadar el çırpıcısı ile karıştırarak orta ısıdaki ocak üzerinde pişirin. Kaynamaya başlayınca jelatinleri ilave edin, ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin.
Soğuyan keki kalıptan çıkarın, kalıbı temizleyip keki kalıba tekrar yerleştirin. Kalıbın kenar kısımlarına az miktarda margarin veya tereyağı sürün ve pişirme kağıdı yapıştırın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pudingi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Kekin üzerine yayın, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Süre sonunda üzerine dondurulmuş meyveleri sıralayın. Jelatinli karışımı kaşık ile üzerine azar azar dökün. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Süre sonunda pastayı servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta