Kalıbın tabanına pişirme kağıdını serin. Kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Vişne püresi, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, keki kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.
Yaban mersini ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 7-8 dakika daha kaynatın. Süre sonunda süzgeç ile süzün. Elde ettiğiniz yaban mersinli suyu tekrar tencereye alın. Üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Krema, kakaolu fındık kreması ve limon suyunu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kekin üst kısmını ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Ahududu ve çikolata parçalarını sıralayın. İkinci kat keki kapatın, kalan kremayı yayın, üzerine vişne ve fındık kırığı serpin. Son kat keki üzerine kapatın.
Sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine orman meyveli krem şanti poşetinin boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Pastayı krem şanti ile kaplayın. Üzerine sosu kaşık yardımı ile azar azar dökün. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Pembe rengi elde edecek miktarda kırmızı jel renklendirici ilave edin ve dıştan içe doğru yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve üzerinde şeker hamurunu merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 2 ve 4 cm çapında daireler kesin. 1 adet küçük daireyi rulo yapın, onun etrafına alttan birleştirerek 3 adet küçük daire sarın. Daha sonra 5 adet büyük daire sararak gül elde edin. Alt kısımda oluşan fazlalığı kesin. Yaprakların uç kısımlarını elinizle hafif incelterek şekillendirin. Bu şekilde 2 adet gül hazırlayın ve kurumaya bırakın. Daha sonra orta kısımlara fırça ile kırmızı jel renklendirici sürün ve pastanın üzerine yerleştirin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta