2 tatlı kaşığı mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Üzerine beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve yumurta akını ekleyip çatal ile iyice karıştırın.
İki adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 15x30 cm boyutlarında oval açın. Fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde iç malzemeden yayın. Kenar boşluklarını kıvırarak pide şekli verin ve eliniz ile bastırarak düzeltin. Yumurtaları çatal ile karıştırıp kıymalı karışımın üzerine gelecek şekilde sürün. Tepsileri fırına yerleştirip pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular