Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu yıkayın, iyice kurulayıp ince doğrayın. Derin bir kaseye alın, üzerine ufalanmış peynir, karabiber, pul biber ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 25x40 cm boyutlarında açın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürüp dolgu malzemesinin yarısını yayın. Geniş tarafından rulo şeklinde sarın ve bıçak ile 8 eşit parçaya kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp kalıbın içine yan yana dik olarak yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi