Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. 1/3'ini ayırıp kapatın. Kalan hamura yeşil jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek yoğurun ve üzerini kapatın. Bir kasenin içerisine 5 damla kırmızı ve 10 damla sari jel renklendirici koyup kürdan ile karıştırarak turuncu rengi elde edin. Beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve turuncu renklendiriciyi ilave ederek yoğurun.
Yeşil renkteki şeker hamurunu hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Arzu ederseniz desenli merdane ile üzerinden geçin. Su bardağı ile keserek yeşil hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın. Arkalarını az miktarda su ile ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine yapıştırın. Beyaz şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın ve çiçek kalıbıyla farklı boyutlarda çiçekler çıkarın. Turuncu şeker hamurundan elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın, su ile ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine sıralayın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler