Unu bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, su, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
Ayvaların kabuklarını soyun. 10 adet ince dilim kesin. Kalan ayvaları küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine su ve yarım çay bardağı toz şekeri ekleyip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ısıdaki ocakta pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Elma dilimi şeklinde kestiğiniz ayvaları tavaya alın ve üzerlerine 1 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Orta ısıdaki ocakta iki taraflarını da karamelize oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Tartolet kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından alın ve tezgahta kısa bir süre yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve eliniz ile hafif bastırarak kalıpların içine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü çırpma kalıbına alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan tartoletleri kalıplarından çıkarın. Cevizleri eşit miktarda içlerine paylaştırın. Üzerlerine küp şeklinde hazırladığınız ayvaları paylaştırın ve pastacı kreması ile doldurun. Ayva dilimleri ve ceviz ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay