Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, kakao ve vanilinli hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Sütü ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. 5 dakika sonra kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp keki soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika bekletin. Süre sonunda mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını da kısa bir süre çırpıp krem şantiye ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Kremadan üst süsleme için 3-4 yemek kaşığı ayırın. Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Kremanın 1/3'ünü üzerine yayın. Küp şeklinde kesilmiş çileklerin yarısını sıralayın ve ikinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremanın yarısını yayın ve çilekleri sıralayın. Üçüncü kat keki kapatın. Kalan krema ile ince bir tabaka halinde pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın alt kısmına çerçeve şeklinde küçük yıldızlar sıkın. Üzerine de çerçeve şeklinde krema sıkın. Pastayı buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Toz şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Ahududuları ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Pastayı buzdolabından çıkarın. Gümüş inci ve kalp şeklindeki pasta süsleri ile süsleyin. Bütün çilekleri pastanın orta kısmına yerleştirin. Üzerlerine ahududulu sosu dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta