Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un karışımı ve şekerli vanilini ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. 15 dakika bekletin ve kalıptan ters çevirerek bir servis tabağına alın.
Süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve nişastayı bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Soğuyan kremayı tartın içine yayın ve üzerine çilekleri sıralayın. Toz şeker, su ve vişne suyunu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay