Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Su, margarin ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru karıştırarak 1 dakika pişirin. Hamuru ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 20 adet top sıkın. Üzerine bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırın ayarını 150°C 'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Doğranmış elmayı bir tencereye alın, üzerine su, toz şeker ve tarçını ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız elmalı karışımı ekleyip kaşık ile karıştırın. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesip içlerine elmalı pastacı kreması doldurun. Servis tabağına sıralayın, üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar