Pastırmayı 3x5 cm boyutlarında dilimleyin. Kaşar peynirini minik küpler şeklinde kesin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamuru 13 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini alın, yuvarlayıp 6-7 cm çapında daire şeklinde açın. Üzerine pastırma ve kaşar peyniri koyun. Hamurun kenarından toparlayarak kapatın ve yuvarlak şekil verin. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi