Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, margarin, süt ve yumurta akını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımı ile ezin. Üzerine kaşar peyniri, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. İlk parçayı hafif unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerine sıvı yağ sürüp dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi