Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Ilık su, zeytinyağı, tuz ve kekiği ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzüp 15-20 dakika bekletin. Yumurta, krema, eritilmiş margarin ve karabiberi bir kaba alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız patatesleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanmış hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamurun 2/3'ünü kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalan hamuru uzun rulo haline getirin. Bu ruloyu kalıbın kenarına çerçeve şeklinde döşeyin, elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun.
Hazırladığınız hamurun tabanına yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi serpin, üzerine kremalı patatesi yayın. Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri sıralayın, kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Kekik ve pul biberi serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay