Patatesleri haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyup rendeleyin ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Yumurta, süt, tuz ve peynirleri ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her birini kalıpların tabanlarına yayın. Üzerlerine patatesli karışımı paylaştırın. Galeta unu serpin ve fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular