Patatesleri tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Derin bir kaba alıp üzerine tuz ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyin. Çatal ile püre haline gelinceye kadar ezin.
Rendelenmiş soğan ve sıvı yağı tavaya alın. Karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kabın içindeki patates püresinin üzerine dökün. Üzerine muskat rendesi, kuru reyhan ve çörek otunu ekleyip iyice karıştırın.
Unu derin bir kabın içine eleyin. Üzerine hızlı maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Süt, yumurta, tereyağı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin. Hamurlardan birini hafif unlanmış tezgaha alın. Üzerine çok hafif un serpin ve merdane ile 12 cm çapında açın. Kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak dolgu malzemesinden yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Aynı şekilde bir hamur daha açın ve üzerine kapatın. Kenarlarını parmaklarınız ile bastırarak yapıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine koyun. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine alın. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Sütü fırça ile hamurların üzerine sürün. Çörek otu ve rendelenmiş kaşar peynirini serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi