Yumurtayı bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ılık su, zeytinyağı, elma sirkesi, çırpılmış yumurta, karbonat ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.
Patatesleri yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sudan alıp bekletmeden kabuklarını soyun ve çatal ile ezin. Tereyağı ve tuzu ilave edip eriyinceye kadar ezerek karıştırın. Karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Beklettiğiniz hamuru tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun ve 15 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp merdane ile 6 cm çapında açın, orta kısımlarına patatesli karışım koyun ve kenar kısımlarından toparlayarak kapatın. Kapattığınız kısımlar alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın ve eliniz ile bastırarak hafif yayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi