Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın. Üzerine tuzu serpin, üstünü kapatacak kadar su ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Kurutulmuş domatesleri bir kaseye alıp üzerine sıcak su dökün ve 10 dakika bekletin.
Süre sonunda patlıcanların suyunu eliniz ile sıkarak çıkarın. Kurutulmuş domatesin suyunu süzün ve şeritler şeklinde kesin. Derin bir kaseye alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyip karıştırın. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup orta ateşte ısıtın. İçine patlıcanları sıralayıp 2-3 dakika arkalı önlü hafifçe pişirin. Patlıcanların tamamını aynı şekilde hazırlayıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tulum loru, yumurta akı ve kekiği bir kaseye alıp çatal ile iyice karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk suyu ekleyin ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın ve 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Lorlu karışımı hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak sürün. Üzerine patlıcan ve kurutulmuş domatesleri sıralayın. Kaşar peyniri rendesini serpin ve hamurun kenarlarını kaldırıp sebzelerin üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp kekik serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay