Unu eleyip maya ile karıştırın. Sıvı yağ, toz şeker, tuz ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika bekletin.
Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletip iyice süzün. Domates rendesini sıvı yağ ile 2-3 dakika pişirin. Biber, patlıcan, tuz ve kekiği ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Her birini 15 cm çapında açın ve tepsiye sıralayın. Hazırladığınız patlıcanlı karışımı açılan hamurların üzerine yayın. Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide