Tereyağı ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynatın. İrmik helvasını ilave edin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Pekmez ve incirleri ekleyip karıştırın. 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
22x22 cm boyutlarındaki kalıbın içini su ile ıslatın. İrmik helvasına Antep fıstıklarını ekleyip karıştırın ve kalıba dökün. Kaşığın tersi ile bastırarak yayın. 4 cm çapındaki kurabiye kalıbı veya çay bardağı ile irmik helvasından yuvarlak şekiller kesip çıkarın ve servis tabağına sıralayın. Helvanın tamamını bu şekilde hazırlayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Bütün Antep fıstıklarını bir kaseye alın. Üzerine pekmezi ilave edin ve karıştırın. Helva tatlılarının üzerine paylaştırın. Tahin dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar