Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında bitter çikolatayı ilave edin, ocaktan alıp eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Jel renklendiriciyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Kremanın 2/3'ünü düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan pandispanyayı enlemesine dörde kesin. İlk katını servis tabağına alın. Çikolatalı karışımın 1/3'ünü üzerine yayın. Üzerine krema sıkın, çikolata parçaları serpin ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Aynı sıralama ile devam ederek tüm pandispanyaları üst üste koyun. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve çiçekler şeklinde pastanın üzerine sıkın. Çikolata parçaları ve kalp pasta süsleri ile süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta