20 cm çapındaki bombeli derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın. 32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Fırından çıkardığınız keki 2 dakika bekletip tezgaha ters çevirin ve pişirme kağıdını çıkarın. Bekletmeden kekten 25 cm çapında bir yuvarlak çıkarın ve hazırladığınız kasenin içerisine oturtun. Kalan kek parçalarını üzerini kapatmak için ayırın. Soğuk süt ve kremayı çırpma kabına alın, üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kasenin içindeki keki yarım su bardağı sütün yarısı ile ıslatın ve hazırladığınız dolguyu dökün. Üzerini düzeltin ve kalan kek parçaları ile kapatın. Kalan süt ile ıslatın, streç film ile kaplayın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 1-2 saat bekletin.
Şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. 5-6 damla kırmızı jel renklendirici ekleyin ve tamamen yedirinceye kadar dıştan içe doğru yoğurun. Pembe rengi elde edinceye kadar azar azar renklendirici ilave edin ve yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve merdane yardımı ile 0,3 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile keserek daireler çıkarın. Bir adet yuvarlak hamuru yumuşak bir zemin üzerine, tercihen şeker hamuru süngeri üzerine alın. Çöp şiş veya sivri uçlu şeker hamuru aletinin kalın tarafıyla yuvarlak hamurun kenarlarını volanlayın. Kenarlarını ortaya doğru toparlayarak yaklaşık 5 cm çapındaki kapların içerisine oturtun ve kuruyuncaya kadar bu şekilde bekletin. Oturtmak için minik muffin kalıbı, çay bardağı, kahve fincanı vb. kaplar kullanabilirsiniz.
Süre sonunda pastayı dondurucudan çıkarın, 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi çıkarın. Sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Pastanın üzerini kaplayın. Hazırladığınız şeker hamuru süslerini alt kenardan başlayarak birbirine yakın şekilde hafifçe bastırarak pastanın üzerine sıralayın. İç kısımlarını su ile hafif ıslatarak incileri yerleştirin. Buzdolabında 10-15 dakika bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta