Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 18-20 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta her bir parçayı 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Bu yuvarlakların üzerine birer yemek kaşığı peynir koyun. Poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarına parmak uçlarınız ile bastırarak yapıştırın. Üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.
Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın. Orta ateşte ısınması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi