Unu eleyin, maya, toz şeker ve tuz ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Sıvı yağ, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Rendelenmiş peyniri karabiber ve pul biber ile karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurların üzerine fırça yardımı ile margarin sürün ve bıçak yardımı ile üçgen şeklinde dörde kesin. Üçgenlerin geniş tarafına iç malzeme koyun ve rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu hafif kıvırarak yarım ay şekli verin.
Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp sıcak veya soğuk servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi