Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın.
Mozzarella, parmesan, krem peynir, hazırladığınız un ve toz bademleri derin bir cam kaseye alın. Mikrodalga fırında veya benmari yöntemi ile peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika ısıtın. Peynirlerin kesilmemesi için eridikten hemen sonra alın. Kaşık ile iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan peynirli karışıma yumurta, tuz ve biberiyeleri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Bıçak ile 5x5 cm boyutlarında karelere kesin. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Soğuduktan sonra kareleri birbirinden ayırıp servis tabağına alın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular