Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta akı, sıvı yağ, ılık süt ve ılık suyu ekleyip yoğurarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru 20 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Fırın tepsisine sırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Peyniri bir kaseye alıp sürülebilir kıvama gelinceye kadar üzerine sütü azar azar ekleyerek karıştırın.
Maydanozu yıkayıp kurulayın. Sadece yaprak kısımlarını ince olarak doğrayıp bir tabağa alın.
Poğaçaları tamamen birbirinden ayırmadan enlemesine ikiye kesin. Aralarına peynir sürün ve kapatın. Dış kısımda kalan peynirleri maydanoza bulayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi