Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Pizza un karışımını bir karıştırma kabına alın. Üzerine su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Üzerini nemli bez ile örtüp dinlenmeye bırakın ve iç malzemenin hazırlanışına geçin.
Rendelenmiş peynir, dereotu, maydanoz, karabiber, pul biber, sıvı yağ ve yumurta akını derin bir kaseye alın. Kaşık ile iyice karıştırın.
Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasını unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 10x30 cm boyutlarında oval şekilde açın. Üzerine peynirli karışımın 1/3'ünü koyup elinizle yayın. Hamurun kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırarak pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağı kenar hamur kısımlarına sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Pideleri fırından çıkarıp üzerlerine tereyağını sürün. Daha sonra kesme tahtasına alın, bıçak ile dilimleyin ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide