Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, eritilmiş margarin, süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta 16 cm çapında açıp aralarına margarin sürerek üst üste koyun. En üstteki hamura margarin sürmeyin. Üst üste olan hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve üçgen şeklinde 16 eşit parçaya kesin. Hamurların geniş tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi