Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine mayayı ekleyin ve karıştırın. Tuz, toz şeker, yumurta akı, sıvı yağ, ılık süt ve ılık suyu ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Top şekline getirip üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Maydanozları yıkayıp ince kesin. Peyniri ufalayıp ilave edin ve kaşık ile karıştırın.
Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 35x15 cm boyutlarında açın. Uzun tarafının kenarına peynir koyun ve rulo şeklinde sarın. Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yan yana sıralayın. Üzerini kapatın ve 15-20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamurların üzerine fırça ile fazla bastırmadan yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular