Kuzu kıyma ve dana kaburgadan çift çekim kıymayı geniş bir tepsiye alın. Derin bir kaseye karbonat poşetini boşaltın. Üzerine limon suyunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yarım su bardağı suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Bu suyu kıymanın üzerine dökün ve 5 dakika yoğurun. Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve galeta ununu ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında en az yarım saat bekletin. Zamana bağlı olarak 7-8 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
Kuru soğanı rendenin ince tarafında rendeleyin. Tel süzgece alıp biraz bekletin. Kaşık ile üzerine bastırarak fazla suyunu çıkarın. Suyunu çıkardığınız soğanı buzdolabında beklettiğiniz köfte karışımının üzerine alın ve 2 dakika yoğurun. Elinizi hafif su ile ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Eliniz ile veya tezgah üzerinde parmaklarınız ile 9-10 cm uzunluğunda rulo yapın. Uç kısımlarını sivri olmayacak şekilde silindir şeklinde şekillendirin.
Döküm bir tava veya kalın tabanlı teflon tavayı orta ısıdaki ocakta 5-6 dakika iyice kızdırın. Köfteleri tavaya alıp 2 dakika aralıklar ile çevirerek her tarafını pişirin.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular