İnce doğranmış pırasayı derin bir kaba alın. Üzerine kaynatılmış su dökün ve 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Pırasayı eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın.
Pırasa, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, karbonat, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile karıştırın. Üzerine mısır ununu ekleyip iyice karıştırın.
24 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavaya dökün. Kepçenin tersi ile hamuru biraz yayın. Orta ateşte kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir hamur için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular