Pizza un karışımını bir karıştırma kabına alın. Üzerine su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun. Üzerini nemli bez ile örtüp dinlenmeye bırakın ve iç malzemenin hazırlanışına geçin.
Sos karışımını bir kaseye boşaltın. Üzerine 1 çay bardağı suyu azar azar dökerek iyice karıştırın.
Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup çok ince olacak şekilde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, yeşilbiber, domates, tuz, pul biber, karabiber, sıvı yağ ve hazırladığınız sosu derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasını unlanmış tezgaha alın, merdane ile 10x30 cm boyutlarında oval şekilde açın. Üzerine kıymalı iç malzemenin 1/3'ünü koyun ve elinizle yayın. Hamurun kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırarak pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine birer adet biber koyun. 1 yemek kaşığı sıvı yağı kenar hamur kısımlarına sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Pideleri fırından çıkarıp üzerlerine tereyağı sürün. Daha sonra kesme tahtasına alın, bıçak ile dilimleyin ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular