2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağını bir çırpma kabına alın ve kremsi bir yapı elde edinceye kadar mikser ile yüksek devirde yaklaşık 2 dakika çırpın. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Unu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hazırladığınız hamuru 6 mm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine "S", yuvarlak ve düz şekiller sıkıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve tepside soğumaya bırakın.
Glazürü bir kaseye alın, üzerine sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine şeritler şeklinde sıkın ve Antep fıstığı serpin. Glazürler donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler