Hindistan cevizini kalıbın tabanına her tarafına eşit gelecek şekilde serpin.
Toz şeker, irmik ve unu tencereye alın. İyice karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. 2-3 dakika bekletip krem şantiyi ilave edin. 1-2 dakika karıştırın ve kalıptaki Hindistan cevizlerinin üzerine gezdirerek dökün. Yemek kaşığını arada ıslatarak ve kaşığı fazla kaldırmadan dikkatlice yayın
Portakal suyunu bir tencereye alın. Üzerine nişasta, un ve toz şekeri ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve bekletmeden kalıptaki sultan lokumunun üzerine dökün. Kaşık yardımı ile yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Buzdolabından alın ve 3x3 cm boyutlarında kare şeklinde dilimleyin. Portakallı karışımlar içe gelecek şekilde ikili olarak yapıştırın ve servis tabağına alın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar