Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup çok ince olacak şekilde doğrayın. Yeşilbiberi ince doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, yeşilbiber, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şeklinde açın. Üzerine bir miktar kıymalı iç malzemeden yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin. 10-15 dakika bekletin ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide