Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarin ve limon kabuğu rendesini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp iri kırılmış Antep fıstığını ekleyin ve karıştırın. Sudan geçirilmiş 6-7 cm çapındaki 5-6 adet şekilli kaseye paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Çilek ve pudra şekerini mutfak robotunda püre haline getirin.
Bir bıçak ile kaselerin kenarından hava aldırıp ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Hazırladığınız çilekli sos ile birlikte servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar