Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 130 °C
Turbo pişirme: 120 °C
Toz şeker ve şekerli vanilini bir kaseye alıp karıştırın.
Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek toz şekeri azar azar ekleyin ve toplam 3-4 dakika çırpın. Karışımı 0,3 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine zikzaklar yaparak 3-3,5 cm boyutunda istiridye şekilleri sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın.
Süt, krema ve pudingi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan bezeleri pişirme kağıdından dikkatlice ayırın. Boyutlarına göre düz kısımları birbirine bakacak şekilde eşleştirin.
Soğuyan pudingi 0,3 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Eşleştirdiğiniz bezelerin bir tanesinin düz kısmına sıkın. Üzerine Antep fıstığı serpin ve yarı açık istiridye şeklinde ikinci bezeyi yapıştırın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp inciler ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar