Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, margarin, şekerli vanilin, su ve limon kabuğu rendesini ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika soğutun. Fırını kapatmayın.
2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Kalıptaki tartın üzerine yayın. Üzerine fındık kırığıklarını serpin ve ahududuları sıralayın.
Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri pudingli ahududulu tartın üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve tekrar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak üzerine ahududu sıralayarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay