Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 130 °C
Turbo pişirme: 120 °C
Yumurta akını cam bir kaba alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Üzerine Hindistan cevizi rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Karışımdan 1 çay kaşığı alıp fırın tepsisine ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırın. Tamamını bu şekilde aralıklı paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra bezeleri iri parçalara kırın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Pudingi bir kaseye boşaltın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Pudingi kaşık ile karıştırıp aralara hazırladığınız bezelerden ve fındık kırığı koyarak kuplara doldurun. Bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar