Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker ve tereyağını ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine vanilya aroması ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 10 dakika karıştırarak soğutun. Kalıptaki kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao, fındık kırığı, toz şeker, tereyağı ve yaban mersinlerini derin bir kaba alın. Parmaklarınız ile ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine hazırladığınız granülleri serpin. Servis kaşığı ile servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar