Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Öğütülmüş fındık, eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine vanilyalı puding ve 1 poşet jelatin ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 1-2 dakika karıştırarak soğutun. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Sütü tencereye alın üzerine bitter çikolatalı puding ve 1 poşet jelatin ekleyin. Orta ateş üzerine karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Kalıbı buzdolabından alın ve üzerine çikolata parçalarını serpin. Hazırladığınız bitter çikolatalı pudingi kaşık yardımı ile azar azar üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar