Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu bir kaba alın, üzerine hamur kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Tereyağı ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.
Toz şekeri metal bir tencereye alın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırmadan bekletin. Karamel rengi olduğunda suyu azar azar ekleyin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca jelatinleri ekleyin ve el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve kare kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 1 saat bekletin.
Soğuyan tartı servis tabağına alın. Üzerine pudingi yayın ve fındık kırığı serpin. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pudingin üzerine şekilli sıkın. Karamelli jeli küpler şeklinde kesin ve üzerine sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay