Unu derin bir kaba eleyip üzerine pudra şekerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp iki pişirme kağıdı arasında merdane ile 25 cm çapında açın. Üstteki pişirme kağıdını çıkarıp alttaki ile birlikte kaldırın ve ters çevirerek kalıbın içine yerleştirin. Üsteki kağıdı çıkarıp parmaklarınız ile bastırarak hamuru kalıbın tabanı ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 15'inci dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte hamurun üzerinden alın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra tart tabanını kalıptan çıkarın ve servis tabağına koyun.
Limon suyu, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alıp nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak 2-3 dakika soğutun. Kaşık ile tart tabanının içine yayın.
Pudingi bir kaba alın, jelatini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Sütü tencereye alın, jelatinli pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Isınmaya başlayınca jel renklendiricileri ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak ılıtın. Daha sonra tartın içine yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda tartın üzerini limon dilimleri ve ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay